Cumartesi, 11 May 2024
223/2016 2016 Sektör Sohbetimizin Değerlendirmeleri

 

dnd logo antet
 

İzmir, 26/07/2016

Sayı, 223/2016

Sayın Üyelerimiz,

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 25.06.2016 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

2016 223 1


2016 223 2

2016 223 3

2016 223 4

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği – İzmir Müdürü

 

Katılımcılar: Sn. Jozef Çukurel Sn. Nur Özgen, Sn. Şükriye Vardar, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. İskender Doğusoy, Sn. Salih Ürker, Sn. Kazım Şar, Sn. Özkan Kaygusuz, Sn. Deniz Kaplankıran, (ARKAS grubunu temsilen, Sn. Muammer Kemiksizoğlu, Hukuk Müşavirimiz Av. Sn. Ahmet Çalık, DEU Denizcilik Kulübünü temsilen, Sn. Semih Yavuzöz, Sn. Görkem Erol, Sn. Umut Güvendi

                
-    Sohbet toplantımızın ana konusu denizyoluyla taşınacak dolu konteynerlerin brüt ağırlıklarının tespiti ve bildirimi hakkında yönergenin 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle, yürürlüğe girmesi sebebiyle bu konuda uygulamada ortaya çıkan sorunlar hakkında görüşmeler oldu.
-    Doğrulanmış brüt ağırlık tespitinde özellikle ilk günlerde TCDD Liman İşletmesinde tartı hatalarının görüldüğü, bir konteyner defalarca tartılmasından sonra sonuca ulaşıldığı, bu arada yükleyicilerin önemli bir kısmının tartı işlemlerini limanlarda yapmak istemesi sonucunda sıkışıklıkların ortaya çıktığı bu da gemi operasyonlarına etki ettiği bu nedenle tartılacak konteynerlerin en azından bir kısmının liman dışındaki tartı merkezlerinde tartılmasının uygulama açısından daha yararlı olacağı, tartı belgelerinin en az 2 yıl saklanmasının önemli olduğu görüşleri paylaşıldı.
-    Bu arada TCDD Liman işletmesinin otomasyon sisteminin yeterli hızda işlemediği, bu konuda da yığılmaların oluştuğu, görüşü paylaşıldı.
-    Ayrıca kıyı tesislerinde iç dolumu yapılan konteynerlerin aynı gün tartılarının yapılmasındaki gecikmelere nedeniyle, tartı işlemlerinin ertesi güne kaldığı bu sebepten dolayı gemi acentelerinin gemi cut off larını bir gün daha erkene çekmelerine ve akabinde konteynerlerin ardiye ye girme ihtimallerinin arttığı görüşü paylaşıldı ve bu soruna çözüm olmak üzere, TCDD Genel Müdürlüğü Limanlar dairesi Başkanlığına TCDD Alsancak Liman tarifesinde yer alan, ihracat dolu konteyner ardiye muafiyetinin iki gün daha arttırılması hususunda, Derneğimizce bir yazı yazılması görüşü paylaşıldı.
-    SOLAS a göre konteyner içerisinde taşınan kabotaj yüklerinin tartı uygulaması dışında kaldığı bilgisi paylaşıldı.
-    Ayrıca T.C. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınan şifahi bilgiye göre konu yönergede yer alan tartı iki siteminin kapsamının genişletilerek bu sisteme daha fazla yükleyicinin dahil edilmesiyle bu konuda yaşanan güçlüklerin yeni düzenlemeler ile bir miktar daha azalacağı görüşü paylaşıldı.
-    27 Temmuz 2016 Çarşamba günü 14.00-16.00 saatleri arasında DTO İzmir Şubesi meclis salonunda yapılacak olan, Konteynerlerin Brüt Ağırlıklarının Tespiti ve Bildirimi konulu UDHB Seminerine katılım sağlanması görüşleri paylaşıldı.