Perşembe, 25 Nis 2024

İzmir, 20/01/2016

Sayı, 016/2016

Sayın Üyelerimiz,

13653518-573.01[573.01]/E.169929  sayılı Genelge ile yayınlanan, İzmir Limanı Proje Kargo Tarife zamları hakkında, Derneğimiz tarafından hazırlanan yazımız aşağıda öneri ve görüşlerinize sunulmuştur. 22.01.2016 Cuma gününe kadar görüşlerinizi Derneğimize bildirmenizi önemle rica ederiz.

Deniz Nakliyecileri Derneği – İzmir Müdür

T.C.

DEVLET DEMIRYOLLARI ISLETMESI GENEL MÜDÜRLÜGÜ

LIMANLAR DAIRESI BASKANLIGI TARIFE VE PAZARLAMA SUBE MÜDÜRLÜGÜ

ANKARA

Konu     ; İzmir  Limanı  Proje  Kargo Tarife  değişikliği

İlgi          ; 13653518-573.01[573.01]/E.169929  sayılı Genelge

Müdürlüğünüz   29/12/2015 tarih   ilgi sayılı  genelge ile ilan  etmiş olduğu İzmir  limanında  uygulanacak  olan Proje  kargo  tarife zamları ile ilgili  olarak;

İzmir  limanını çok sık ve  yoğun kullanan yatırımcılar konu ile  ilgili rahatsızlıklarını dile  getirmiş ve  özetle  aşağıdaki yorumlarını sunmuşlardır.

Konu tarifenin  ekonomik şartlar  ve  yıl içindeki USD kur artışları ile  bağdaşmayacak  şekilde  çok  yüksek bir  oranda  zamlandığı ve özellikle  bu zamların sadece  Proje Kargolar için söz konusu olduğu ve  diğer tipteki yükler  ile  ilgili kayda değer bir  artış olmadığı  yatırımcılar tarafından izlenmiştir. Piyasanın sadece  bu segmentine yönelik yapılan zamlar, sanki bu  alanda  iş yapan yatırımcı , ithalatçı ve  ihracatçı firmaları cezalandırırcasına  bir  uygulama olarak algılanmış ve  özellikle  enerji alanında  yatırım yapan camiada hakkaniyet ve  adaletten uzak bir  uygulama olduğu yönünde  bir kanaat doğurmuştur. Ülke  menfaatleri doğrultusunda  çok büyük önem taşıyan ve devlet  teşvikleri ile hızlandırılmaya  çalışılan bu yatırımların , zorlaştırıcı nitelikteki bu  tarife  değişiklikleri ile  yavaşlatılmasına  yatırımcı bir  anlam verememiştir.

Konu tarifenin  yeniden  değerlendirilerek eşitliği  sağlayacak  ve  ekonomik şartlara  uygun oranlarla zamlanması hususunu bilgilerinize  arz  ederiz

Deniz Nakliyecileri Derneği İzmir

Yönetim Kurulu adına,

Jozef ÇUKUREL (Başkan)   Nur ÖZGEN (Başkan Yrd.)

DAĞITIM                                                                           BİLGİ

----------                                                                                             ---------

TCDD Genel müdürlüğü İzmir                                   IMEAK DTO İzmir Şubesi

Liman işletmesi Müdürlüğü – İzmir