Cumartesi, 11 May 2024
010/2016 Sektör Sohbelerimizin değerlendirmeleri hakkında

İzmir, 14/01/2016

Sayı, 010/2016

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 13.01.2016 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

2016 010 1

2016 010 2

2016 010 3

2016 010 4

2016 010 5

2016 010 7

2016 010 8

2016 010 9

Deniz Nakliyecileri Derneği – İzmir Müdür

Katılımcılar: Sn. Jozef Çukurel Sn. Nur Özgen, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. Kazım Şar, Sn. Özkan Kaygusuz, Sn. Salih Ürker, Sn. Neşet Erensoy, Arkas grubunu temsilen, Ali Gündağ, Sn. Uğur Bağatır,

1-    TCDD İzmir Limanın Proje yükleri tarife zamlarının çok yüksek  olduğu görüşleri paylaşıldı.
2-    Aliağa’da Forwarderlardan kaynaklı Varış bildirimindeki taşıma senetlerine IM eklenmemesi veya yanlış tescil eklenmesi , Varış bildirimine eklenen özet beyanlarda Taşıyıcı sorumlu kısmının yanlış beyan edilmesi hakkında yaşanan teknik sıkıntılara ait görüşler paylaşıldı.
3-    Üyelerimiz ile paylaştığımız, istatistik datalarımızda bulunan, liman adı bölümünde Uluslararası liman kodu ile birlikte yayınlanmasına, bu sebeple dernek İstatistik programımızın güncellenmesi çalışmalarımıza başlanacağı ve 2016 yılında yeni istatistik datalarımızın üyelerimize verilebileceği görüşlerimiz tekrar paylaşıldı.
4-    Gemi geliş mektubu ve buna benzer bildirimlerin verilmesinde kısa süreli gecikmeler olsa dahi, Aliağa Liman Başkanlığının para cezası uygulaması yapmaya başladı görüşleri paylaşıldı.
5-    18-19 Ocak 2016 Tarihinde İzmir GTH alanı Risk Değerlendirmeleri Çalıştayı hakkındaki görüşleri paylaşıldı.
6-    İzmir Büyükşehir Belediyesinin Akdeniz konulu sempozyumunun Deniz taşımacılığı ve İzmir’in tarihi ile ilgili çalışmalar yaptıkları görüşleri paylaşıldı.
7-    Türk limanları arasında yapılan transit taşımacılıkta, transit beyannamesi uygulaması yerine mevzuatta yer alan, manifesto ile transit işleminin yapılması ve bu işlemlerin daha kolay bir hale getirilmesi hususunda Gümrükler Genel Müdürlüğüne Derneğimizce bir yazı yazılması görüşleri paylaşıldı.