Çarşamba, 24 Nis 2024
263/2015 Sektör Sohbetleri

İzmir, 05/11/2015

Sayı, 263/2015

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 04.11.2015 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

EK-1 Sektör Sohbetleri

Katılımcılar: Sn. Jozef Çukurel, Sn. Nur Özgen, Sn. Şükriye Vardar, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. Semih Tort, Sn. Salih Ürker, Sn. İskender Doğusoy, Sn. Barış Arkas grubunu temsilen, Sn. Haluk Özkaynak, Ali Gündağ, Sn. Uğur Bağatır, Sn. Uğur Meriç

1- İzmir Limanında boş konteyner muafiyet süreleri, Pazar günleri çalışma süreleri ve işletmece verilen çekerler hakkındaki yazımıza yeni hükümetin kurulması sonrasında cevabının alınabileceği görüşleri paylaşıldı.
2- Üyelerimiz ile paylaştığımız, istatistik datalarımızda bulunan, liman adı bölümünde Uluslararası liman kodu uygulamasına geçilmiş, ancak bazı sorunlar nedeniyle hem kod hem de Liman adı yazılmasının daha faydalı olacağı konusu tekrar görüşülmüş olup, dernek programına yeni bir düzenleme yapılarak İstatistik programımızın güncellenmesi görüşleri paylaşıldı.
3- Liman Başkanlığı görevlilerinin Gemi Acente Tarifesine uyulup uyulmadığını ve bu konuda kesilen faturaları görmek istedikleri bilgisi tekrar önemle paylaşıldı.
4- Derneğimiz Yönetim Kurulu üyesi Sayın Şükriye Vardar’ın DTO İzmir Şubesinin hazırladığı DENİZDEN MERHABA isimli dergisine TÜRKİYE’DE DENİZYOLU İLE TRANSİT TAŞIMACILIĞI hakkındaki röportajı ekte bilgilerinize paylaşıldı.
5- Derneğimiz Yönetim Kurulu üyesi Sayın Şükriye Vardar’ın 05 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 14:00 'da Gümrük ve Ticaret Bakanlığı - Risk Yönetimi Kontrol Genel Müdürlüğü - Ankara'da düzenlenen toplantı raporu ekte yeniden bilgilerinize paylaşıldı.
6- Derneğimiz Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sn. Nur Özgen, DTO İzmir Şubesinin hazırladığı DENİZDEN MERHABA isimli dergiye Sektörümüzün geçmişi ve şimdiki durumu hakkında bilgilendirme röportajı yapmış olup, ekte fotoğrafı bilgilerinize paylaşıldı.