Pazar, 19 May 2024
235/2015 IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Eylül ayı Meclis toplantısı Hakkında

İzmir, 30/09/2015

Sayı, 235/2015

IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinde 29.09.2015 Salı günü yapılan toplantıya Derneğimizi temsilen Sn. Nur Özgen, Sn. Semih Tort ile birlikte katılınmış olup, İMEAK DTO İzmir Şube Başkanı Sn. Yusuf Öztürk’ün Konuşması ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Özkan POYRAZ’ ın Yaptığı konuşması özet olarak aşağıda, Prof. Dr. Atilla ALPBAZ sunumu ve fotoğraflar ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Not: Ayrıca dün DEÜ Denicilik Fakültesine Dünya Denizcilik gününe Derneğimizi temsilen katılınmıştır.

Katılımcılar; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Cumhurbaşkanı baş danışmanı ve AKP İzmir Milletvekili adayı Sn. Binali YILDIRIM,

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Özkan POYRAZ Prof. Dr. Atilla ALPBAZ

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sn. Özkan POYRAZ’ ın özet konuşması;
- Çandarlı limanını 12 milyon TEU kapasite olarak belirlemiş olduklarını ancak gelişmelerden dolayı kapasitenin daha geriye çekeceklerini,
- Bakanlığın yirmi adet lojistik üssü belirlediklerini ve Kemalpaşa’da lojistik üssüne demiryolu ile entegrasyon içerisinde olacak şekilde planladıklarını,
- 40 milde bir barınılabilecek MARİNET uygulamaları ait Yönetmelik hazırlıklarının tamamlandığını,
- Kruvaziyer gemilerinde Römorkör kullanımını yakın zamanda kaldırmayı planladıklarını,
- Körfez kanal taraması ve İzmir limanı için ÇED raporunun son aşamasına gelindiği bilgilerini paylaştılar.

2015 253 1

2015 253 2

2015 253 3

2015 253 4