Çarşamba, 24 Nis 2024
190/2015 12.08.2015 Çarşamba Sohbet Toplantımız Hakkında

İzmir, 13/08/2015

Sayı, 190/2015

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 12.08.2015 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile
yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Katılımcılar: Sn. Nur Özgen, Sn. Şükriye Vardar, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. Kazım Şar, Arkas grubunu temsilen, Sn. Muammer Kemiksizoğlu Sn. Ali Gündağ, Sn. Uğur Bağatır

1- İzmir Limanında Acente ofislerinin son durumları hakkında yaptığımız incelemelerde tel örgü, kapı ve pencerelere demir çerçevelerin yapılmaya başlandığı öğrenilmiş ve paylaşılmıştır.
2- Sayın Şükriye Vardar Hanım son zamanlarda Liman Başkanlığı görevlilerinin Gemi Acente Tarifesine uyulup uyulmadığını ve bu konuda kesilen faturaları görmek istedikleri bilgisi tekrar önemle paylaşıldı.
3- Üyelerimiz ile paylaştığımız, istatistik datalarımızda bulunan, liman adı bölümünde Uluslararası liman kodu uygulamasına geçilmiş, ancak bazı sorunlar nedeniyle hem kod hem de Liman adı yazılmasının daha faydalı olacağı konusu görüşüldü.
4- Aliağa Gümrük Müdürlüğünde Acentelerin beyanname kontrol sistemine eskisi gibi devam edeceği paylaşıldı.
5- İzmir Alsancak Limanında Pazar mesaisi ile ilgili sıkıntı olduğuna dahil görüş paylaşıldı.
6- TCDD Izmir limanında gemi hesap işlerinin yavaş ilerlediği ve faturaların geç kesildiği hususunda görüşler paylaşıldı.

Deniz Nakliyecileri Derneği – İzmir Müdür