Çarşamba, 08 May 2024

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün50
mod_vvisit_counterDün207
mod_vvisit_counterBu hafta986
mod_vvisit_counterBu ay3472
mod_vvisit_counterTamamı1120890

Kimler Çevrimiçi

Şu anda 8 ziyaretçi çevrimiçi
099/2015 Sektör Sohbetleri Hakkında
dnd logo antet
 

İzmir, 07/05/2015

Sayı, 099/2015

Değerli Üyelerimiz,


Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantımız 06.05.2015 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür

 

Katılımcılar: Derneğimiz Hukuk Müşaviri Ahmet Çalık, Sn. Nur Özgen, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. Şükriye Vardar, MSC avukatı Sn. Selda Süel Sn. Özkan Kaygusuz, Sn. Salih Ürker, Sn. İskender Doğusoy, Sn. Kazım Şar ARKAS grubunu temsilen, Sn. Muammer Kemiksizoğlu Sn. Haluk Özkaynak, Sn. Uğur Bagatır

1-    TCDD Alsancak limanında x-ray cihazına giren konteynerlerin kontrol ücretlerinin gümrükçe belirlenen miktarın üzerinde tahsil edildiği, Aliağa’daki konteyner terminallerin de ise gümrük rakamlarına uyulduğu konusu dile getirilerek, durum ile ilgili önümüzdeki günlerde ki gelişmelerin takibinin yararlı olacağı paylaşıldı.
2-    Özet Beyan tasdikinin uygulanması ile birlikte gemi kontrollerinde sürenin uzadığı konusu konuşuldu, bu konuda Gümrük Müdürlüğü ile görüşülmeli mi sorusu paylaşıldı.
3-    VTS-Gemi Trafik Hizmetleri uygulaması ile gemi masraflarına gelecek ek ücretler hususunda uygulamaya itiraz edilip, edilmemesi hakkında derneğimizin hukuk müşaviri Sn. Ahmet Çalık itiraz süresini henüz dolmadığını ancak itiraz durumu ile ilgili bir dava açılmasında dava sonucunda haksız çıkabileceğimiz görüşünü paylaştılar.
4-    Ordinosuz mal teslimi hususunda Sn. Ahmet Çalık geçen ay yapmış olduğumuz toplantımızdaki görüşünü yenileyerek, önümüzdeki dönemde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yük teslim formu ile ilgili konuyu tekrar eden yeni bir yazının yayınlamasının önemini paylaştılar.
5-    Her “Sektör Sohbet” toplantımızdan önce, üyelerimizin görüşmek istedikleri gündem maddelerini, toplantı öncesi Derneğimize bildirmesi hususunda görüşleri tekrar paylaşıldı.