Cumartesi, 27 Nis 2024
088/2015 DUİR Eğitimi
dnd logo antet
 

İzmir, 28/04/2015

Sayı, 088/2015

Değerli Üyelerimiz,


IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden alınan, “DUİR Eğitimi“ hakkındaki duyuruları, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür

 

From: İzmir Bilgi
Sent: Monday, April 27, 2015 5:32 PM
To: undisclosed-recipients:
Subject: DUİR Eğitimi

Sayın Üyemiz,

29 Nisan 2015 Çarşamba günü 10.00-13.00 saatleri arasında Odamız Meclis Salonunda (Cumhuriyet Bulvarı Muzaffer Bey İş Hanı No:88 Pasaport – İzmir Tel: 0 232 425 72 15)   “İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi – Deniz Ulaştırması İçin İşbirliği ve Rehberlik (DUİR) Eğitimi “ düzenlenecek olup, söz konusu eğitimin detayları aşağıda yer almaktadır.

13-18 Mayıs 2015 tarihleri arasında  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından “Deniz Kurdu Tatbikatı-2015” kapsamında “Deniz Ulaştırması için İşbirliği ve Rehberlik (DUİR)” faaliyetleri icra edilecektir.

Tatbikat kapsamında, bu yıl içinde NATO ülkelerinde de yoğun olarak icra edilen gerçek tatbikatlar ile beraber DUİR faaliyetlerinin de icra edilmesi uygulamasını, Ege Denizi'nde Türk Deniz Kuvvetlerimizin varlığının tüm unsurları ile her zaman her alanda daim olduğunu ve Deniz Ticaret Filomuzla ve seyir serbestisi (Freedom of Navigation) hakkına sahip tüm dünya ülkelerine ait sivil ticari gemiler ile işbirliği içinde olduğumuzu bir kez daha göstermek hedeflenmektedir.

Deniz ulaştırma yollarının güvenliği ve deniz ticaret filomuzun vazifelerini aksatmadan yerine getirmesine katkı sağlamak için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından ticari deniz filomuzun ile işbirliğine yönelik olarak DUİR uygulamaları icra edilecektir.

İcra edilecek DUİR faaliyetlerinin temelinde, ticari gemiler ile (ulusal ve yabancı) seyir esnasında ve intikal rotaları üzerinde herhangi bir zaman gecikmesi oluşturmadan tamamen gönüllük esasına dayalı olarak, Aden Denizi, Somali açıkları, Malakka Boğazı vb. deniz güvenliği konusunda riskli olarak kabul edilen bölgelerde uygulanan usullere benzer usuller (No Cost No Delay) gecikmesiz/maliyetsiz olarak işletilecektir. Karşılıklı işbirliği kapsamında;

·         Telsiz devrelerinden muhabere ve raporlama eğitimi,

·         DUİR İzmir Birliğine FORMAT ALPHA ve FORMAT BRAVO raporları gönderilmesi,

·         Deniz haydutluğu ile mücadele kapsamında, ticari gemilere hızlı bot ile deniz haydutluğu yaklaşma usullerinin yapılması ve gemi tarafından BMP 4 usullerinin uygulanması,

·         Limanda seyre kalkacak gemilere yüzyüze bilgilendirme brifingi verilmesi,

·         Ticari gemiler tarafından düzensiz göç faaliyetlerinin rapor edilmesi,

gibi faaliyetler icra edilmesi planlanmaktadır.

Katılımlarınızı rica ederiz.

Saygılarımızla,

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi
Cumhuriyet Blv. Muzaffer Bey İş Hanı No:88 Kat:5
Pasaport/İzmir, TÜRKİYE