Çarşamba, 24 Nis 2024
064/2015 Sektör Sohbetleri Hakkında
dnd logo antet
 

İzmir, 03/04/2015

Sayı, 064/2015

Değerli Üyelerimiz,


Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantımız 01.04.2015 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür

 

Katılımcılar: Derneğimiz Hukuk Müşaviri Sn. Ahmet Çalık, Sn. Jozef Çukurel, Sn. Nur Özgen, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. Şükriye Vardar, Sn. Yusuf Öztürk, Sn. Salih Ürker, Sn. İskender Doğusoy, Sn. Ümit İncirkuş, Arkas grubunu temsilen, Sn. Haluk Özkaynak, Sn. Uğur Bağatır   

1-    Ordinosuz mal teslimi ile ilgili, Özimeks firmasının bu konuda Derince limanına açılan davanın ret edildiği konusu, Derneğimiz Hukuk Müşaviri Sn. Ahmet Çalık tarafından açıklaması yapılmıştır.
2-    Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün, gemi trafik hizmetleri ücret tarifesi hakkında görüşler bildirildi. Sonuç itibariyle, tarifenin uygulanmasının takibi uygun olunacağı görüşüldü.
3-    Limanlarda tüm konteynerlerin, x-ray cihazından geçirilmesi ve bu konuda acentelere düşecek ek hizmetler olabileceği görüşülerek, uygulamanın takip edilmesinin uygun olunacağı görüşüldü.
4-    Üyelerimiz ile paylaştığımız, istatistik datalarımızda bulunan, liman adı bölümde Uluslararası liman kodu uygulamasının, daha verimli olacağı ve sistemlerimizin Uluslararası liman koduna uygun hale getirilmesi hususunda görüşleri paylaşıldı.
5-    Her “Sektör Sohbet” toplantımızdan önce, üyelerimizin görüşmek istedikleri gündem maddelerini, toplantı öncesi Derneğimize bildirmesi hususunda görüşleri paylaşıldı.
6-    Her “Sektör Sohbet” toplantımız sonrasın da görüşülen özet konuların üyelerimiz ile paylaşılması hususunda görüş bildirildi.