Pazartesi, 29 Nis 2024
023/2015 Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Eğitimlerimiz hakkında bilgilendirme ve en yakın planlanan eğitim tarihleri hakkında

İzmir, 06/02/2015

Sayı, 023/2015

TÜRK LOYDU Vakfından alınan, “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Eğitimlerimiz  hakkında bilgilendirme ve en yakın planlanan eğitim tarihleri” hakkındaki duyuruları, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Deniz Nakliyecileri Derneği – İzmir Müdür

From: TURK LOYDU
Sent: Thursday, February 05, 2015 5:10 PM
To: Mehti BIKMAZ

Subject: Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Eğitimlerimiz hakkında bilgilendirme ve en yakın plananan eğitim tarihlerimiz (Şubat ve Mart 2015) .....

Sayın İlgili,

Türk Loydu tarafından en yakın planlanan, ADR kapsamında Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) Eğitimleri tarihlerine aşağıda yer verilmiştir.

EĞİTİM DÖNEMİ TARİHLERİ (2015)

EĞİTİM SON KAYIT TARİHİ

GİRİLEBİLECEK İLK TMGD SINAVI TARİHİ

16-17-18-19-20-23-24 Şubat

09 Şubat 2015

25 Nisan 2015

2-3-4-5-6 ve 9-10 Mart

23 Şubat 2015

25 Nisan 2015

“Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı-TMGD” eğitimleri T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Tehlikeli Mal ve Kombine Taşımacılık Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen; TEHLİKELİ MADDE GÜVENLİK DANIŞMANLIĞI HAKKINDA TEBLİĞ kapsamında gerçekleştirilmektedir. TMGD Eğitimleri hakkında ayrıntılı bilgi (başvuru şartları, eğitim ücreti, 2015 yılı eğitim takvimi, ilgili mevzuat, vb.)  almak için, TMGD Eğitimleri ile ilgili Türk Loydu web sayfasını tıklayabilirsiniz.

Eğitim Süreleri, Eğitim Ücreti ve Ödeme Bilgisi

ADR kapsamında TMGD Eğitimi  asgari 49 ders saati (7 gün) olarak uygulanmaktadır. RID, IMDG Kod veya IATA DGR kapsamındaki faaliyetlere ilişkin olarak TMGD yetkisini de isteyen adayların, ayrıca bu taşıma modlarının her biri için ek olarak 10'ar ders saati (1,5 gün) sürecek eğitim almaları gerekmektedir. TMGD eğitimlerine temel oluşturan ADR kapsamında TMGD Eğitimleri programlanabilir durumdadır. RID ve IMDG Kod kapsamındaki TMGD Eğitimlerini ise, Bakanlık tarafından bu eğitimlere başlanabileceği bildirildikten sonra programlanacaktır.

49 ders saati (7 gün) süreli ADR kapsamındaki TMGD eğitimi için, katılım bedeli: 2,250 TL/katılımcı + %18 KDV dir.  2-3 kişilik grup katılımı halinde % 5; 4-5 kişilik  grup katılımı halinde % 10; 6 kişi ve üzeri grup katılımı olması durumunda % 15 indirim uygulanır.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) bağlısı Odalar ile yapmayı planladığımız protokoller çerçevesinde, Odalarına asıl üye konumunda olan mühendislerin TMGD Eğitimlerine katılmaları halinde, Oda asıl üyeliğine bağlı olarak % 20 mertebesinde  indirim uygulanacaktır. Oda  asıl üyelerinin aynı eğitim dönemine katılım için 5 ve üzeri sayıda grup olarak başvuruda bulunmaları halinde  ayrıca % 5 ilave indirim yapılacaktır.  Eğitim indirimleri  sadece bir duruma özgü olarak  uygulanacaktır. TMMOB Gemi Mühendisleri Odası ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası ile bu kapsamda protokoller imzalanmış durumdadır.Protokol yapılan  Oda üyelerinin imzalanan protokol çerçevesinde, eğitim indiriminden yararlanabilmeleri için, eğitim  başvuru belgelerinin yanı sıra Oda asıl üyesi olduklarına ilişkin üye kartlarının arkalı önlü  taranmış bir nüshasını da eposta ile göndermeleri gerekmektedir.

Kredi kartı ile  ödeme yapılmak istendiğinde,  bazı kredi kartları (World, Axess) için vade farkı olmaksızın taksitlendirme yapılarak ödeme de alınabilmektedir.

Eğitim Kaydı İçin İstenen Bilgi ve Belgeler

Kayıt yaptırılan dönemlerde eğitimlere tam zamanlı katılmak zorunludur. Bakanlık otomasyon sistemi aracılığıyla yapılmak zorunda olan dönem kayıtları,  eğitimin başladığı tarihten 7 gün önce kesinleşir. Eğitim kaydı kesinleştikten sonra bir başka tarih için değişiklik yapma imkanı, önceden kayıt yapılan eğitim dönemi ile ilgili sürecin sonlanması ile  ancak mümkündür. TMGD Eğitimi’ne kayıt yapılabilmesi için gerekli bilgi ve belgeler aşağıda sunulmuş olup, bu bilgi ve belgelerin yapılacak kayıt işlemi için başvuru yapılan eğitim tarihinden en geç 7 gün önce gönderilmesi gereklidir.

Kayıt İçin İstenen Bilgi ve Belgeler:

1. Başvuru formu (Kayıt yapılabilmesi  ve iletişim için. Boş bırakılmayacak bilgiler: Cep Tel, Ev veya İş  Tel, Adres, eposta ve görev bilgileri) Ekte yer verilmiştir.
  2. Nüfus Cüzdanı fotokopisi (TC kimlik numarası içeren)
  3. Adli Sicil Kaydı  (Tebliğ gereği: Kaçakçılık, dolandırıcılık, dolanlı iflas, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, uyuşturucu ve silah kaçakçılığı, kaçak insan taşımacılığı veya ticareti, hırsızlık, rüşvet suçlarından hürriyeti bağlayıcı ceza ile hükümlü bulunmamak; E-devlet şifresiyle internet üzerinden ya da ilgili Savcılıklardan doğrudan temin edilebilir.
  4. Öğrenim Durumu Belgesi (Lisans Diploması ya da Lisans Mezuniyet Belgesi noter ya da kurum onaylı sureti) Söz konusu belgenin dijital/elektronik ortamdaki boyutunun 70 Kbyte büyüklüğünden az olmaması gerekmektedir. Ayrıca bu belgenin ıslak imza içerecek biçimde basılı olarak kargo/posta yoluyla ya da eğitim başlangıcında elden tarafımıza ulaştırılması, eğitim kayıt işleminin tamamlanabilmesi için önem taşımaktadır.)
  5. Fotoğraf (renkli, vesikalık, en son altı ay önce çekilmiş,yüz hatlarının tamamı gözükecek şekilde)

Bilginize sunar, iyi çalışmalar dilerim.

Hakan AYDOĞDU