Cumartesi, 27 Nis 2024
204/2014 ABD Emisyon Kontrol Bölgeleri Uygulama Çalışmalarının Geliştirilmesi Hakkında
dnd logo antet
 

İzmir, 28/11/2014 

Sayı, 203/2014 

Değerli Üyelerimiz,

IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden alınan, “ABD Emisyon Kontrol Bölgeleri Uygulama Çalışmalarının Geliştirilmesi” hakkındaki duyuruları, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür


From:
İzmir Bilgi [ Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız ]
Sent: Thursday, November 27, 2014 8:31 PM
To: Halil N. HATİPOĞLU; Derya ÇAĞLAR; Nur KAN; Nuran CAN; Alper TERZİOĞLU
Cc: KENAN YALAVAÇ; MİHRİ ÇELİK; MURAT YILMAZEL; SAVAŞ ERCAN; YUSUF ÖZTÜRK; ZEHRA MARTİZ
Subject: ABD Emisyon Kontrol Bölgeleri Uygulama Çalışmalarının Geliştirilmesi

Sayın Üyemiz,

İlgi: 20.11.2014 tarihli BIMCO Günlük Bülteni'nde yer alan bir makale.

İlgi yazıda, MARPOL Ek VI'ya göre (Gemilerden Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme-lntemational Convention for the Prévention of Pollution from Ships), Amerika Birleşik Devletleri Sahillerinin (Kuzey Amerika ve ABD Karayipler Emisyon Kontrol Bölgeleri (ECAs)) 200 deniz mili içerisinde faaliyet gösteren gemilerin, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren, %0.1'den düşük kükürt içeren gemi yakıtı kullanmaları gerektiği belirtilmekte olup, ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı (US Coast Guard - USCG) ve ABD Çevre Koruma Dairesi'nin (Environmental Protection Agency - EPA), Kuzey Amerika ve ABD Karayipler Denizi Emisyon Kontrol Bölgeleri için bahse konu yükümlülüklere ilişkin uygulama ve uyumluluk çalışmalarını geliştirmekte olduğu bilgisi verilmektedir.

İlgi yazının Odamızda yapılan Türkçe çevirisi aşağıda sunulmuştur ,

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla.

(Serbest Çeviridir)

Amerika Birleşik Devletleri Emisyon Kontrol Bölgeleri Uygulama Çalışmalarının Geliştirilmesi

MARPOL Ek Vl'da (Gemilerden Kaynaklanan Kirliliğin Önlenmesine İlişkin Uluslararası Sözleşme- International Convention for the Prévention of Pollution from Ships), Amerika Birleşik Devletleri Sahillerinin (Kuzey Amerika ve ABD Karayipler Emisyon Kontrol Bölgeleri (ECAs)) 200 deniz mili içerisinde faaliyet gösteren gemilerin, 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren, %0.1'den düşük kükürt içeren gemi yakıtı kullanmaları gerektiği belirtilmektedir.

ABD Sahil Güvenlik Komutanlığı (US Coast Guard - USCG) ve ABD Çevre Koruma Dairesi (Environmental Protection Agency - EPA), Kuzey Amerika ve ABD Karayipler Denizi Emisyon Kontrol Bölgeleri için uygulama ve uyumluluk çalışmalarının geliştirilmekte olduğunu duyurmuştur. USCG ve EPA, Kuzey Amerika'da ve ABD Karayipler Denizi ECA'larında yalnızca % 0.1 kükürt sınırına uyan gemi yakıtı kullanılması ile ilgili gerekliliklere uyum sağlanması çalışmalarını tamamlamak üzeredirler.

USCG, gemilerin Liman Devleti Kontrolü sırasında, Yakıt Teslim Bildirimlerini (Bunker Delivery Note - BDN) ve diğer kayıt gerekliliklerini kontrol etmeye devam edecektir. Uygulama ve uyumluluk çalışmaları ile ilgili USCG ve EPA gelişmelerine, akaryakıt örnekleme ve kükürt seviyelerinin görüntülenmesine yoğunlaşan gemilerin ortak gümrük muayenesinin (joint boarding) de dahil edileceğine inanılmaktadır.

US Federal Savcılarının, ECA'lardaki kükürt limitleri açısından uyumlu bulunmayan gemileri, yanıltıcı kayıtların, atık su boru ekipmanlarının ve genel olarak petrol kirliliğinin çarpıtılmasına ilişkin daha önceki davalara benzer cezalar uygulayarak kovuşturmasının zaman meselesi olabileceğine ilişkin söylentiler bulunmaktadır.

MARPOL EK Vl'da belirtildiği üzere, 1 Ocak 2015 tarihine kadar, akaryakıt kükürt seviyeleri ECA'larda % 0.10 m/m'e düşecektir. İlgili Emisyon Kontrol Bölgeleri şunlardır: Baltık Denizi bölgesi, Kuzey Denizi bölgesi, Kuzey Amerika bölgesi, Karayipler Denizi bölgesi.

Değiştirilmiş IMO Kuralı MEPC.176(58) revize edilmiş Ek Vl'da düzenlendiği şekilde, Ekim 2008 MARPOL değişikliklerine göre, gemilerde kullanılan herhangi bir akaryakıttaki kükürt içeriğinin aşağıdaki sınırları geçmemesi gerekmektedir.

  •  Küresel Kükürt Üst Limiti - 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren ve daha sonra (ya da 2018 yılından daha geç olmamak üzere tamamlanacak bir IMO fizibilite incelemesine bağlı olarak 2025 tarihinde) %
  •  Emisyon Kontrol Bölgesi (ECA) Kükürt Üst Limiti -1 Ocak 2015 tarihinde ve daha sonra %m/m.

(20.11.2014 tarihli BIMCO Günlük Bülteni'nde yayınlanmıştır.)

Çeviren: Selin YELESER   Uluslararası Kuruluşlarla İlişkiler Sorumlusu