Çarşamba, 24 Nis 2024
202/2014 Deniz ve Hava Taşıtlarına İhracat Teslimleri SİRKÜLER 2014 / 806

İzmir, 27/11/2014

Sayı, 202/2014

IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden alınan, “Deniz ve Hava Taşıtlarına İhracat Teslimleri” hakkındaki duyuruları, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Sent: Thursday, November 27, 2014 3:13 PM
To: Halil N. HATİPOĞLU; Alper TERZİOĞLU; Mahmut CANKA; Derya ÇAĞLAR; Nur KAN; Nuran CAN; İbrahim ÖZKAN
Cc: KENAN YALAVAÇ; MİHRİ ÇELİK; MURAT YILMAZEL; SAVAŞ ERCAN; YUSUF ÖZTÜRK; ZEHRA MARTİZ
Subject: SİRKÜLER 2014 / 806

Sayın Üyemiz,

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü’nce, tüm Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlükleri’ne dağıtımdı, “2013/28 Sayılı Genelge” konulu ve 19.11.2014 tarihli Genelge (2014/25) yayımlanmıştır.

“Deniz ve Hava Taşıtlarına İhracat Teslimleri” konulu 24.07.2013 tarih ve 2013/28 sayılı Genelge’ nin 6. maddesi;

“6. Bir gün içerisinde yapılan teslimler teslim eden firma tarafından bu Genelge'nin Ek’inde yer alan Deniz ve Hava Taşıtlarına İhracat Hükmünde Yapılan Eşya Teslim Listesi ’ne kaydedilecek ve takip eden ilk iş gününün mesai saati bitiminden önce teslimin yapıldığı mahaldeki gümrük idaresine teslim edilecektir. Teslim edilen listeler idarede bu amaçla açılacak deftere her yılbaşından itibaren müteselsil numara alarak ve tarih verilerek kaydedilecektir. Sevk irsaliyeleri veya teslim fişleri/makbuzları anılan listeye eklenmeyecek; ancak ilgili firma tarafından gümrük idaresinin talebi halinde sunulmak üzere mevzuatta belirlenen süreler dâhilinde firma tarafından muhafaza edilecektir. ” şeklinde olup,

Söz konusu Genelge (2014/25) ile; “ilk iş gününün” ibaresi , “ikinci iş gününün” olarak değiştirilmiştir.

Bilgilerinizi arz/rica ederiz.