Cuma, 29 Mar 2024
198/2014 Serbest Bölgelerden Başka Bir Ülkeye Yapılan Satışların Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.'nin Kredi, Sigorta ve Garanti Hizmetlerinden Yararlandırılması Hakkında Tebliğ SİRKÜLER 2014 / 804
dnd logo antet
 

İzmir, 27/11/2014 

Sayı, 198/2014 

Değerli Üyelerimiz,

IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinden alınan, “Serbest Bölgelerden Başka Bir Ülkeye Yapılan Satışların Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’nin Kredi, Sigorta ve Garanti Hizmetlerinden Yararlandırılması Hakkında Tebliğ” duyuruları, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür


From: İzmir Bilgi
Sent: Thursday, November 27, 2014 1:52 PM
To: Halil N. HATİPOĞLU; Derya ÇAĞLAR; Nur KAN; Alper TERZİOĞLU
Cc: KENAN YALAVAÇ; MİHRİ ÇELİK; MURAT YILMAZEL; SAVAŞ ERCAN; YUSUF ÖZTÜRK; ZEHRA MARTİZ
Subject: SİRKÜLER 2014 / 804

Sayın Üyemiz;

Ekonomi Bakanlığı tarafından Serbest Bölgelerden Başka Bir Ülkeye Yapılan Satışların Türkiye İhracat Kredi Bankası A.Ş.’nin Kredi, Sigorta ve Garanti Hizmetlerinden Yararlandırılması Hakkında Tebliğ (İhracat: 2014/7) 27.11.2014 tarih ve 29188 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmış olup yayım tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Bahse konu Teblig’in Amaç ve Kapsam’ı: w

Amaç

 

MADDE 1 - (1) Bu Tebliğ; 22/12/1995 tarihli ve 95/7623 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan ihracat Rejimi Karannın 2 nci ve 3 üncü maddelerine istinaden, 6/6/1985 tarihli ve 3218 sayılı Serbest Bölgeler Kanununa göre Türkiye’de kurulan Serbest Bölgelerde üretim ruhsatı sahibi kullanıcılarca üretilen eşyanın başka ülkelere satışlan ile alım-satım ruhsatı sahibi kullanıcı larca serbest bölgeden veya Türkiye’den temin edilen Türk mallanmn Serbest Bölgelerden başka ülkelere satışlarını artırmak için, bu kullanıcılara üretim, yatırım ve/veya sevk öncesi aşamalannda işletme sermayesi ihtiyaçlan için finansman desteği sağlamak amacıyla hazırlanmıştır.

Kapsam

MADDE 2 - (1) Bu Tebliğ; Serbest Bölgelerden başka bir ülkeye yapılan satışların. Türkiveİhracat Kredi Bankası A.S. (Türk Eximbank) tarafından: kendi kaynağından. Türkiye CumhuriyetMerkez Bankası kaynağından, yerel veva uluslararası finansman kuruluşlarından sağladığı kaynaklardankullandırılan kredi, sigorta ve garanti hizmetlerinden yararlandırılmasına ve bu kapsamda başka bir ülkeye satış yükümlülüğünden doğan taahhüdün kapatılmasına ilişkin usul ve es aslan kapsar.”

şeklinde olup Odamız web sayfası (wwv.denizticaretodasi.org.tr) “Duyurular/ Mevzuat Duyurulan” bölümünde yayınlanmaktadır.

Bilgilerinizi arz ve rica ederiz.

Saygılarımızla