Pazar, 12 May 2024
176/2014 2014/23 sayılı Genelge, Denizyolunda Varış Bildirimi Hakkında

İzmir, 04/11/2014

Sayı, 176/2014

Derneğimiz Yönetim Kurulu üyesi Sayın Şükriye Vardar Hanımdan alınan, 2014/23 sayılı Genelge, Denizyolunda Varış Bildirimi hakkındaki duyuru aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

EK-1 2014/23 sayılı Genelge, Denizyolunda Varış Bildirimi

Sent: Tuesday, November 04, 2014 12:23 PM
Subject: FW: 2014/23 sayılı Genelge, Denizyolunda Varış Bildirimi

Merhabalar,

T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü`nün “Denizyolunda Varış Bildirimi” ile ilgili 2014/23 sayılı Genelgesi” ekte bilgilerinize sunulmuştur.Gümrük – Liman Projesi’nin ilk ayağı olan konu genelgede buna göre ;

1)     Denizyolu taşımacılığında verilen varış bildirimi  gemi kontrol işlemlerini müteakip, geminin limana yanaşmış olması koşuluyla gümrük idaresi tarafından onaylanacaktır.

2)     Varış bildiriminin gümrük idaresi tarafından onaylanması ile, gümrük idaresince gemiden eşya boşaltılmasına izin verilecektir.

3)    Özet beyan üzerinden yapılan risk analizine tabi muayene olacak eşya, muayenesi tamamlanmadan başka bir limana sevkine izin verilmeyecektir.

4)    Muayene sonuçlarına göre hareket edilecektir.

5)    Eşyanın muayenesi gümrük idaresinin uygun göreceği yerde yapılacaktır.(Gemi üzerinde bile olabilir gibi görünüyor)

6)    Geminin kalkması gerekiyorsa eşyanın liman sahasına inmesinde bir sakınca yoksa eşya indirilerek geminn kalkışına izin verilecektir.

Konu genelge ile varış bildirimi onayının kim tarafından yapılacağı net olmamakla birlikte uygulamada göreceğiz.Daha önceki raporlarımda gemi kontrolü sonrası Muhafazanın onaylaması düşünülüyordu.Konu netleştirilip tarafınıza bilgi verilecektir.

İyi Çalışmalar,

Şükriye Vardar