Cumartesi, 27 Nis 2024
145/2023 Kasım Ayı, Sektör Sohbetleri Toplantısı değerlendirmelerimiz hk.
dnd logo "

İzmir, 16/11/2023
Sayı, 145/2023

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 15.11.2023 Çarşamba  günü üyelerimizin ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetimi ve üyeleri ile müşterek yapılmış olup,TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü Sn.Serdar Görür ve Ticari Tarife Servis Şefi Sn.Zekeriya Aydemir konuşmacı olarak katılıp sorularımızı cevaplamıştır. Görüşülen konular özet halinde aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği
Hande Çaylayık
Dernek Müdürü

Katılımcılar: Sn. Şükriye VARDAR, Sn.Salih ÜRKER, Sn.Nur ÖZGEN, Sn.Pınar ÖZDÜZGÖREN, Sn.Ali GÜNDAĞ, Sn.Haluk ÖZKAYNAK, Sn.Erkan ÖNDER, Sn.Uğur BAĞATIR, Sn.Muammer KEMİKSİZOĞLU, Sn.Hakan İSBERK,Sn.Ahmet Neşet ERENSOY, Sn.Barış ÇALIK, Sn.Yusuf ÖZTÜRK, Sn.Mihri ÇELİK, Sn.Hakkı DENİZ, Sn.Onur KANIER, Sn.Mustafa ERDEM, Sn.Ali ÜNAL, Sn.Serdar GÖRÜR, Sn.Zekeriya AYDEMİR

1. TCDD İzmir Liman İşletme Müdürü Sn.Serdar Görür Bey ,
• Liman işçi noksanlığının son bulduğunu ve geçici işçilerin 10 ay 29 gün esası bittiği için kadroya geçirildiği ve bundan sonra limanda işçi eksikliği nedeni ile bir aksaklık yaşanmayacağı bilgisini paylaşmıştır.
• İzmir Liman İşletmesinin derinleştirme çalışmalarının devam ettiğini ve draftın -11 ve -12 olması için çalışmalar yapıldığı bilgisini paylaşmıştır.
• İzmir Limanının satışı ile ilgili somut bir bilgi sahibi olmadıkları bilgisini aktarmıştır.
• İzmir Limanında yüklemesi yapılan rüzgar güllerinin limandaki hizmet maliyetinin düşük olduğunu ve proje kargo yükü olarak fiyatlandırıldığını,özel bir tarife uygulanmadığı bilgisini paylaşmıştır.
• İş makinesi yükleme ve boşaltma (Ro-Ro) işlerinde iş makinaları için özel bir fiyatlandırma yapılması talebimizi değerlendireceği bilgisini paylaşmıştır.
• Taahhütlü ücretlendirilen tarife sistemi ile ilgili çalışmaların devam ettiği bilgisini paylaşmıştır.
• Limana yeni ekipman alımının bütçe dahilinde devam edeceği bilgisini paylaşmıştır.

2. Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Şükriye Vardar,

• Taşıyıcı hanesi ile ilgili yaşanabilecek yorum farklılıklarının giderilmesi için ,özet beyan ile ilgili hali hazırda ihtiyaç duyulmayan hanelerin kaldırılması, özet beyan ve manifestonun aynı anda verilmesine gereksinim olup olmadığı konusunda görüşlerin paylaşılıp işleyişi kolaylaştıracağı düşünülen değişikliklerin belirlenebilmesi için üyelerimizden oluşturduğumuz komitenin 10.08.2023 ve 07.09.2023 tarihlerinde yapmış olduğu toplantılarda yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.
T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ile yapmış olduğu görüşmeler neticesinde konunun yazılı olarak aktarılacağı ve akabinde bir toplantı tertip edileceği bilgisini paylaşmıştır.

• ‘‘Konteyner Takip Formu’ belgesinin halihazırda 12 ay olan geçerlilik süresinin 6 ay daha uzatılması konusunda görüşler paylaşılmıştır.

• Forwarder için açılan denizyolu NCTS aktarma beyannamelerinin Hızlı Transit üzerinden yapılması ile ilgili Bakanlık görüşmeleri akkında bilgi paylaşımında bulunmuştur.

• İMEAK Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenen Cumhuriyetimizin 100.yıl balosuna katılındığı bilgisini paylaşmıştır.

• 2024 yılı Liman Hizmetleri Tarifesi çalışmalarına hazırlık için üyelerimizden gelen görüş ve önerilerin Liman İşletme Müdürlüğü’ne bir dilekçe ile iletildiği bilgisini paylaşmıştır.

2023 145 01

2023 145 02