Salı, 07 May 2024

Ziyaretçi İstatistikleri

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterBugün162
mod_vvisit_counterDün729
mod_vvisit_counterBu hafta891
mod_vvisit_counterBu ay3377
mod_vvisit_counterTamamı1120795

Kimler Çevrimiçi

Şu anda 6 ziyaretçi çevrimiçi
092/2023 Haziran Ayı, Sektör Sohbetleri Toplantısı ve Akşam Yemeği değerlendirmelerimiz hk.

İzmir, 09/06/2023
Sayı, 092/2023

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 08.06.2023 Perşembe günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda bilgilerinize sunulmuştur. La Mahzen  Restoran’da düzenlenen toplantıya ve akşam yemeğimize ait  fotoğraflar da ekte bilgilerinize sunulmuştur.

İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği
Hande Çaylayık
Dernek Müdürü

Katılımcılar:   Sn. Şükriye VARDAR, Sn. Yiğit ÖZBÜTEV, Sn.Salih ÜRKER, Sn.Corrado DRAGONETTİ, Sn.Semih Tort, Sn.Nur ÖZGEN, Sn.Pınar ÖZDÜZGÖREN, Sn.Ali GÜNDAĞ, Sn.Ahmet ÇALIK, , Sn.Haluk ÖZKAYNAK, Sn.Selin GENÇ, Sn. Selda SÜEL ÖZÜYAMANBAŞ, Sn.Erkan ÖNDER, Sn.İbrahim TOSUNOĞLU, Sn.Peyruze ERSOY, Sn. Özkan KAYGUSUZ,

Sn.Erim ÖZDÜZGÖREN, Sn.Tülin ALTINORDU, Sn.Uğur BAĞATIR, Sn.Pınar AKAN, Sn.PelinDEVRİM, Sn.Işıl NAZİLLİLİ, Sn.Uğur CEYLANOĞLU, Sn.Bora AYTEKİN, Sn.Selim ÇIRAKOĞLU, Sn.Zeynep ÇALIK BÜRKET, Sn.Barış ÇALIK, Sn.Murat SAVUT, Sn.Suphi KERVANOĞLU, Sn.Ümit İNCİRKUŞ, Sn.Gökhay TEZER, Sn.Özden ÇOKDEĞER, Sn.Vural OCALI

1. İzmir Kıyı Emniyeti Müdürü Sn.Pelin Devrim Hanım İzmir Kıyı  Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün kapsama alanının Ayvalık ilçe sınırından Antalya il sınırına kadar olduğu, İzmir limanında vermiş oldukları kılavızluk,römorkaj ve pilotaj hizmetleri olduğunu, bunun yanı sıra 189 fenerve telsiz ruhasatnamelerinden sorumlu oldukları hakkında bilgi paylaşımında bulundu. İzmir Pasaportu Tekne Parkının Konak Pier’den Pasaport iskelesine kadar olan 530 metrakarelik alanda bağlama hizmetinde de bulundukları bilgilerini paylaştı.

2. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Deniz Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Sn.Prof. Dr. Pınar Akan Hanım lokal masraflar ile ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

3. Yönetim Kurulu Başkanımız Sn. Şükriye Vardar,

26 Mayıs 2023 günü Ticaretin kolaylaştırılması ve Bölgesel Farkındalık Toplantısı’nda komite ile görüşülen konuları paylaştı.Toplantıda görüşülen konuların T.C. Ticaret Bakanlığı Ege Gümrük ve Dış Ticaret Müdürlüğü’ne ve Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü’ne dilekçe halinde aktarılmış olduğu bilgisini paylaştı.İzmir Deniz Nkliyecileri Derneği’nin Ticaretin Kolaylaştırılması komitesinde kurumsal kimlik olarak yer almasını talep ettiklerini ve bu konunun olumlu karşılandığını aktardı.

Çalınan konteynerler ile ilgili Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Sn.Kadir Tursun ile yapılan görüşmenin ardından T.C Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğü Geçiçi İthalat ve Harici İşlemler Daire Başkanlığı’na dernek olarak bir dilekçe iletildiği bilgisini paylaştı.

Gümrükler Genel Müdür Yardımcısı Sn. Burak Serkan Yaşar ile yapmış olduğu görüşmede Eylül ayı içerisinde Denizcilik sektörü ile ilgili bir çalıştay yapılması konusunu görüştüklerini paylaştı.

2023 092 01

2023 092 02