Perşembe, 25 Nis 2024
071/2023 Mayıs Ayı, Sektör Sohbetleri Toplantı değerlendirmelerimiz hk.
dnd logo "
 

İzmir, 03/05/2023
Sayı, 071/2023

 

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantımız 02.05.2023 Salı günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda, fotoğrafları ile ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla

Hande Çaylayık
İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği
Dernek Müdürü

Katılımcılar: Sn. Şükriye VARDAR, Sn. Yiğit ÖZBÜTEV, Sn.Salih ÜRKER, Sn.Corrado DRAGONETTİ, Sn.Nur ÖZGEN, Sn.Neşet ERENSOY, Sn.Pınar ÖZDÜZGÖREN, Sn.Ali GÜNDAĞ, Sn.Ahmet ÇALIK, Sn.Ceren TEZCAN, Sn.Haluk ÖZKAYNAK

1. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürlüğünce Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlüklerine gönderilen 10.02.2023 tarihli ve 82689544 sayılı özet beyanda yükleyici hanesine acente isimlerinin yazılmış olması hakkında, 10.04.2023 tarihinde Dernek Heyetimizin T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler Genel Müdürü Sn. Mustafa Gümüş ile yapmış olduğu görüşme hakkında bilgiler paylaşıldı. Geriye dönük cezaların alınmaması ile ilgili İstanbul Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneği ile birlikte tekrar bir başvuru yazısı verildiği bilgisi paylaşıldı. Taşıyıcı hanesi ile ilgili yaşanabilecek yorum farklılıklarını giderilmesi için tekrar görüşmeye gidileceği hakkında yorumlar yapıldı.
2. Yukarıda belirtilen konu ile birlikte, Özet beyan ile ilgili hali hazırda ihtiyaç duyulmayan hanelerin kaldırılması, özet beyan ve manifestonun aynı anda verilmesine gereksinim olup olmadığı konusunda görüşlerin paylaşılıp işleyişi kolaylaştıracağı düşünülen değişikliklerin belirlenebilmesi için üyelerimizden bir komite oluşturulmasına karar verildi.
3. 31.03.2023 de başlayan otomatik ambar girişleri ile ilgili yorumlar paylaşıldı. Parsiyel yüklerle ilgili süre gelen sorunların giderilmesi için çalışmaların sürdüğü bilgisi paylaşıldı.
4. Boş konteynerlerin takibatı ile ilgili sunulucak çözüm önerileri ve ambar girişleri ile ilgili görüşüleceği hakkında bilgiler paylaşıldı.
5. 05.04.2023 tarihinde İzmir İl Emniyet Müdürü Sn. Alper Tuğbay ile yapılan görüşme ile ilgili bilgiler paylaşıldı. Personel giriş, çıkış ve shore pass uygulamalarında personellerin yüz tanıma sisteminden geçmelerinin en güvenli yol olduğu düşüncesiyle bu uygulamadan vazgeçilmeyeceği konusunda vermiş olduğu bilgiler paylaşıldı.

 

 

Saygılarımızla
İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği
Yönetim Kurulu adına,
Şükriye VARDAR (Başkan) Yiğit ÖZBÜTEV (Bşk. Yrd.)