PerÅŸembe, 28 Mar 2024
025/2021 Genel Kurul Toplantıları hk.

Ä°zmir, 19/02/2021
Sayı, 025/2021

DeÄŸerli Üyelerimiz,

BildiÄŸiniz üzere yasal düzenleme gereÄŸi DerneÄŸimizin yıllık Genel Kurul toplantısı her yıl Åžubat ayı içerisinde yapılmakta idi. Ancak yaÅŸadığımız Covid-19 pandemisi nedeniyle yapılan idari düzenlemeler uyarınca tüm dernek genel kurulları 28 Åžubat tarihine kadar ertelenmiÅŸ ve seçilmiÅŸ dernek organlarının da görevlerine devam etmeleri kararlaÅŸtırılmış bulunmaktadır. Dernekler idaresi ile yaptığımız istiÅŸarelerde bu erteleme sürecinin yenilenerek uzatılacağı beklentisinin söz konusu olduÄŸu tarafımıza ÅŸifahen bildirilmiÅŸtir. Genel Kurul erteleme sürecinin bu ÅŸekilde uzatılması halinde yapılacak yeni düzenlemeye uymak durumunda kalmamız gerekecek; Ancak beklenen uzatmanın yapılmaması durumunda ise derneÄŸimiz genel kurulunun Mart 2021 ayı içerisinde yapılması zorunlu olacaktır ve bu takdirde genel kurul tarihi ve yapılış ÅŸekli sizlere ayrıca duyurulacaktır. Dernekler mevzuatı uyarınca dernek genel kurullarının internet ortamında yapılabilmesini öngören bir düzenlemenin bulunmaması nedeniyle, dernekler idaresince aksine bir uygulama kabul edilmediÄŸi takdirde genel kurulumuzun geçtiÄŸimiz yıllardaki gibi fiziki toplantı ÅŸeklinde yapılması gerekecektir.
Bu konudaki geliÅŸmeler hakkında üyelerimizi bilgilendireceÄŸiz.

Hukuk MüÅŸavirimiz Sayın Ahmet ÇALIK’ a katkılarından dolayı teÅŸekkür ederiz.

Ä°zmir Deniz Nakliyecileri DerneÄŸi
Yönetim Kurulu adına,
Jozef ÇUKUREL (BaÅŸkan) Åžükriye VARDAR (BaÅŸkan Yrd.)