Perşembe, 18 Nis 2024

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                  İzmir, 28/11/2012

                                                                                                                                                                                                     Sayı, 133/2012

Değerli Üyelerimiz,
 

IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin 46. Meclis toplantısına Derneğimizi temsilen katılınmış, özet konular aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.
 

Saygılarımla

Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir

Mehti Bıkmaz (DND Müdürü)


Katılımcılar; Yeni Vali Yardımcısı ve Alsancak Limanı Mülki Amiri Sn. Cengizhan AKSOY, İZFAŞ Genel Müdürü V.Sn. Mehmet Şakir ÖRS, TCDD Liman İşletme Müdürü Sn. Turan YALÇIN, DTO Ve DND Hukuk Müşaviri Sn. Ahmet Çalık, DTO Mali Müşaviri Sn. Levent GENÇYÜREK, İzmir Demir Çelik Operasyon Müdürü Sn. Bülent SUBAŞI ve DEÜ Denizlik Fakültesi Dekanı 

Sn. Güldem CERİT Dilek ve temenniler kısmına geçildiğinde, DTO Müdürü Sn.  Halil HATİPOĞLU, Alsancak Limanı İle ilgili gerek DTO ve gerekse DND olarak yazılarımızın olduğunu 3. Gentry crane ve Tag uygulamaları Hakkında Sn. Turan YALÇIN bey den görüşlerini rica ettiler.
 

Sn. Turan Yalçın 1. Gantry crane de sorun yaşadıklarını ancak 2. Gantry crane daha iyi bir tecrübe ile sorunsuz geçtiklerini, şu anda ise 3. Gantry crane in çalışmalarına başlandığını, sıkıntı yaşanmaması için 20-21-22 No.lu rıhtımların konteyner gemilerine açık tutulmasına çalışıldığını, sorun yaşanmadan çalışmaların sürdüğünü, bilindiği üzere Gentry crane tamirlerini üç ay sürdüğü ve bir ayda test edildiğini, Genel Müdürlükleriyle devam iletişim halinde olduklarını Genel Müdürlüklerinin bakım onarımlar üzerinde hassasiyetle durduklarını ve sorun yaşanmaması için servislerine talimat verdiklerini paylaştılar.
 

TAG uygulaması konusunda ise görüşmeler yapıldığını, konunun Denizcilik Müsteşarlığının güvenlik hizmeti olarak istenen bir durum olduğunu, ISPS kapsamında bir çalışma olduğunu TAG ların 10 yıl

arşivleme yapabildiğini, sorunlar hakkında henüz net bir şey söyleyemediklerini paylaştılar. 

Deniz taraması hakkında bilgi istendiğinde ise Turan bey, Genel Müdürlükleri ve Büyük Şehir Belediyesi ile ortak yürütülen bir proje olduğunu, ihalenin yapıldığını, bir şirkete yapımının devredildiğini, ÇED aşamasında çalışmalar yapıldığını, daha detaylı bilgi alınmak istenirse, Genel Müdürlüklerinden Nuray hanım ve Büyük Şehir belediyesinden projenin başında olan Tülay hanımdan bilgi alınmasının daha doğru olacağı düşüncelerini paylaştılar.
 

Vali Yardımcısı ve İzmir Alsancak Limanı Mülki Amiri Sn. Cengizhan AKSOY un konuşması ile toplantı sona ermiştir.