Cumartesi, 04 May 2024

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                         

                                                                                                                                                             İzmir, 16/10/2012

                                                                                                                                                             Sayı,  109/2012

 

Değerli Üyelerimiz

 

TCDD Liman İşletmesi Müdürlüğü binası 5. Katında 15.10.2012 günü yapılan otomasyon sistemi konulu toplantıya derneğimizi temsilen katılmış olup, önemli konulara aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.


EK - 1 ACENTELERİN VERMESİ GEREKEN BİLGİLER

 

Saygılarımızla

 

Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir

Mehti Bıkmaz (DND Müdürü)

Toplantı Sn. Birol Bafra, Sn. Şentürk Aktaş sunumları ve Acente çalışanlarının kalabalık katılımıyla başladı. Ekte verilen dosyaların en kısa sürede hazırlanarak, TCDD Liman İşletmesi Müdürlüğüne istenen formatta Excel dosyalar halinde mail yolu ile gönderilmesine, mail yolu ile gönderilen mesajlarımızın yeni oluşturulan servis ekipleri tarafından sistemlerine güncelleneceğini, sistemin geçici olarak mail ile yapılacağını, sağlıklı durum oluştuktan sonra  acentelerin kendilerinin girişine müsaade edeceklerini, deneme gemisi olarak Arkas Gurubuna ait bir gemi ile 4 kasım 2012’de başlanacağını, Geçiş süresinin altı ay olduğunu, altı ay sonra tamamen otomasyon sisteminin kullanılacağını,  altı aylık süre içerisinde eski sistem ile yeni sistemin birlikte işleyeceğini, TAG sisteminin otomasyon sistemine entegre olacağını, TAG sisteminin aparat bedelinin 20 dolar olduğunu, Liman dışına çıkış yapan konteynerlerde ayrı, ayrı kullanılacağı bilgileri paylaşıldı.

 

Sorulan soru üzerine, TCDD bilgi işlemcisi iki sistemin entegre fakat bir birini bağlamayacak şekilde kullanılmasının TCDD yönetiminin kararına bağlı olacağını paylaştılar.

 

Yorumlar;

 

TAG sistemi konusu açılması üzerine, tüm acenteler TAG sisteminin acentelere büyük maliyet getireceğini,

 Bu sistemi yürütmek için çıkış kapısında ve liman sahasında birer personelin bulundurulmasının zorunlu olduğunu, bu maliyetin 20 doların üzerine çıkacağını, 200 dolar gibi bir maliyete ulaşabileceğini, acentelerin ISPS hizmet bedeli ödediklerini, acentelere yansıtılamaması gerektiğini, ayrıca bu TAG aparatlarının plastik malzemelerden ve konteynere yapıştırılarak veya 4 adet vida ile monte edileceği gözlemlenmiş, armatörlerce konteynerlerine vidalı bir aparatın kabul edilmeyeceği, dışa sahaya çıkan konteynerlerde bu aparatların kırılma olasılığının düşündürücü olduğu görüşleri paylaşılmıştır.