Pazartesi, 06 May 2024
23/2020 Ocak Ayı, Sektör Sohbetleri Toplantı değerlendirmelerimiz hk.
dnd logo "
 

İzmir, 16/01/2020
Sayı, 23/2020


Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantımız 15.01.2019 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte fotoğrafları ile bilgilerinize sunulmuştur.

 
Saygılarımızla.
Mehti BIKMAZ
İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği – Müdür

1

Katılımcılar:  Sn. Şükriye VARDAR, Sn. Corrado DRAGONETTI, Sn. Salih ÜRKER Sn. Nur ÖZGEN, Sn. Ümit İNCİRKUŞ, Sn. A. Neşet ERENSOY, Sn. Selim LEVİ,  Sn. Ali GÜNDAĞ Sn. Sena Musa PARILDAR, Sn. Cihan KAPLAN  Sn. Uğur BAĞADIR  Sn. H. Bora AYTEKİN, Sn. Alper TAN, Sn. Bilge DEĞERTAŞ Sn. Bilal ÇENK, Hukuk müşavirimiz Av. Sn. Ahmet ÇALIK,

1-      Tasfiye edilen konteynerle ile ilgili, yaşanan sıkıntılar yeniden görüşülmüş olup, Ocak ayının 20.01.2020 tarihine kadar, üyelerimizin yaşadığı sorunları (Satış yada Tasiş’in alması beklenenler), (Muayene memurunda), (Tedbirin ne zaman konduğu? Tasfiyeden önce mi ? Sonra mı? Kaldırıldı mı? Kaldırıldıysa tasfiye süreci başladı mı? Gibi sorulara cevap bulmamız gerekiyor, (Mevzuatta ayrı bir hüküm bulunmadığından bu durumun sorun yarattığı ver tasfiye sürecini uzattığı aktarılarak ayrı bir dilekçede konu aktarılacaktır .) derneğimize ayrı, ayrı iletilmesi ve bu hususta görüşler paylaşıldı.
3-    UETS Sisteminin 02 Ocak 2021 Tarihine ertelendiği ilgili görüşler paylaşıldı.
4-    Liman Tek Pencere Sisteminde devreye alınan polis entegrasyonu ile ilgili yaşanan sıkıntılar görüşüldü.
4-      Denizcilik Fakültesi Mezunlarının TİO Yönetmelik Taslağına göre ODY/ÜDY olabilmeleri ile ilgili görüşleri paylaşıldı.
6-    İhracat Beyannamelerinin telefon ile Kare Kod uygulamasının başladığı görüşleri paylaşıldı.