Pazar, 19 May 2024
266/2019 Aralık Ayı, Sektör Sohbetleri Toplantı değerlendirmelerimiz hk.

İzmir, 12/12/2019
Sayı, 266/2019

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantımız 11.12.2019 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte fotoğrafları ile bilgilerinize sunulmuştur.

Mehti BIKMAZ
İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği – Müdür

2019 266 1

2019 266 2

2019 266 3

2019 266 4

Katılımcılar:  Sn. Şükriye VARDAR, Sn. Corrado DRAGONETTI, Sn. Yiğit ÖZBÜTEV Sn. Nur ÖZGEN, Sn. Salih ÜRKER, Sn. Ümit İNCİRKUŞ, Sn. A. Neşet ERENSOY, Sn. Selim LEVİ,  Sn. Muammer KEMİKSİZOĞLU Sn. Ali GÜNDAĞ Sn. Haluk ÖZKAYNAK, Sn. Cihan KAPLAN  Sn. H. Bora AYTEMİS, Sn. Alper TAN, Sn. Bilal ÇENK, Hukuk müşavirimiz Av. Sn. Ahmet ÇALIK,

1-      Tasfiye edilen konteynerle ile ilgili, yaşanan sıkıntılar yeniden görüşülmüş olup, Ocak ayı sohbet toplantımız öncesinde üyelerimizin yaşadığı sorunları derneğimize iletmesi ve bu hususta neler yapılacağı hakkında dernek olarak Ocak ayı içerisinde yazı hazırlanıp, Tasfiyelerden Sorumlu Genel Müdürlüğe gönderilmesi ile ilgili görüşleri tekrar paylaşıldı.

2-      TCDD Alsancak limanı tarife düzenlemesi ile ilgili görüşler paylaşıldı.

3-      İzmir Limanı derinlik çalışmalarının sürdüğü derinlikle ilgili görüşler paylaşıldı.

4-      Risk analizi çerçevesinde, x-ray uygulamalarından kaynaklı ücret tarifesinin Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığına tabi TCDD limanlarında kazanılan mahkeme gereği uygulanmadığı görüşleri paylaşıldı.

5-      Tehlikeli madde yüklerinde, taşıyıcıların da sorumlu olduğu, sertifika alınması gerektiği ile ilgili görüşleri paylaşıldı.