Pazar, 19 May 2024
231/2019 Ekim Ayı, Sektör Sohbetleri Toplantı değerlendirmelerimiz hk.

İzmir, 18/10/2019
Sayı, 231/2019

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantımız 17.10.2019 Perşembe günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte fotoğrafları ile bilgilerinize sunulmuştur.

Mehti BIKMAZ
İzmir Deniz Nakliyecileri Derneği - Müdür
Katılımcılar:  Sn. Şükriye VARDAR, Sn. Yiğit ÖZBÜTEV, Sn. Salih ÜRKER, Sn. Ümit İNCİRKUŞ, Sn. Yusuf ÖZTÜRK, Sn. A. Neşet ERENSOY,  Sn. Ali GÜNDAĞ, Sn. UĞUR BAĞADIR, Sn. H. Bora AYTEMİS, Sn. Alper TAN, Sn. Bilge DALKILIÇ, Sn. Sena Musa PARILDAR, Hukuk müşavirimiz Av. Sn. Ahmet ÇALIK,
1-      Ticaret Bakanlığına yapılan ziyaret ile ilgili görüşleri paylaşıldı.
2-      Limanlarda uygulanan tek pencere sistemi ile ilgili görüşler paylaşıldı.
2-      Özet beyanlarda yurt dışından yurt dışına yapılan taşımalarda parçalı yükleme ile ilgili görüşler paylaşıldı.
3-      İhracat konteynerlerinin yükleme kontrollerinde sorgulama yapılması ile ilgili görüşler paylaşıldı.
4-      Aliağa limanlarında, gümrük kontrol memurlarının gemilere çıkma istekleri ile ilgili görüşler paylaşıldı.
5-      Liman başkanlıklarında LTP sisteminde LCB’de e imzanın aktif olacağı zaman imza sorunun kalmayacağı ile ilgili görüşler paylaşıldı.
6-      Konteyner takip formu ile ilgili görüşler paylaşıldı.
7-      Risk analizi ile ilgili görüşler paylaşıldı.
8-      Gümrük Baş Müdürlüğüne DTO İzmir Şubesi ve Derneğimiz ile birlikte bir ziyarette bulunulması ile ilgili görüler paylaşıldı.
9-      Transit Daire Başkanlığına yapılan ziyaret yapıldığı, transit işlemlerin basitleştirilmesi ile ilgili görüşleri paylaşıldı.
10-   Kara yolu taşımalarında 1 Ocak 2020 Yılında takograf uygulamasına başlayacağı görüşleri paylaşıldı.
11-   Tasfiye edilen konteynerle ile ilgili, yaşanan sıkıntılar paylaşıldı.
12-   Adli tatilin bittiği üzere, Yük Teslim Belgesi ile ilgili bilirkişilerden bir uzman görüşü alınması gerektiği ile ilgili görüşler paylaşıldı.