Cuma, 19 Nis 2024
259/2018 TCDD Toplantısı hk.

İzmir, 31/10/2018
Sayı, 259/2018

TCDD İzmir Liman İşletmesi Müdürlüğünde, 30.10.2018 Tarihinde Salı günü saat 10:00’da yapılan toplantıya, Derneğimizi temsilen Sayın Nur ÖZGEN İle birlikte katılınmış olup, özet konular aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Konu: Uygulama ve Tarife Görüşmeleri Hk.

-          Toplantıda görüşülen konuların, 12 Gün içerisinde Ankara’ya bildirileceği görüşleri paylaşıldı.

-          İzmir Limanın daha iyi nasıl değerlendirileceği ile ilgili görüşleri paylaşıldı.

-          İç dolum yapan konteynerlerde posta beklemeleri sorunu dile getirildi.

-          Boş bekleme ücretleri ile ilgili ücretlerin fazlalığı ile ilgili görüşler paylaşıldı.

-          Otomobil yüklemelerinde Free time uygulamasına geçilmesi önerildi.

-          Pazar günleri posta ücretleri ile ilgili olarak, çalışan kişi sayısında tasarrufa gidilerek, mesai ücretlerinde indirime gidilmesi görüşleri paylaşıldı.

-          İthalat ve ihracat konteynerlerinde oluşan ardiyeler ile ilgili iyileştirme yapılması görüşleri paylaşıldı.

-          İzmir limanından boş çıkan konteynerlerin dolum sonrası İzmir’e dönmeyen konteynerlere yaptırım uygulaması düşünüldüğü görüşleri paylaşıldı.

-          Salı günü İzmir limanına gelen gemilerin dolu konteynerlere uygulanan muafiyet süresinin 5 günde 6 güne çıkarılması görüşleri paylaşıldı.

-          Proje kargo yüklemelerinde ardiye maliyetlerini yüksek oluşturduğu görüşleri paylaşıldı.

-          2018 yılı yatırımı olarak ekskavatör geleceği görüşleri paylaşıldı.

-          Aralık ayında 10 adet çeker geleceği görüşleri paylaşıldı.

-          Liman çevresi deniz dibi tarama işlemlerinin 12 ay gibi süre içerisinde bitirilmesinin planlandığı görüşleri paylaşıldı.

-          Dökme yük tarifesindeki taahhüt konusunun da sorunlar yaşandığı görüşleri paylaşıldı.