Cumartesi, 04 May 2024
196/2018 Denizyolu Basitleştirme Tebliği ve Transit Rejimi

İzmir, 15/09/2018
Sayı, 196/2018

T.C. Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü Transit Dairesinden alınan, “Denizyolu Basitleştirme Tebliği ve Transit Rejimi”  hakkındaki duyuruları, ekte ve aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.

EK-1 Denizyolu Basitleştirme Tebliği ve Transit Rejimi

EK-2 Denizyolu Basitleştirme Tebliği ve Transit Rejimi

EK-3 Denizyolu Basitleştirme Tebliği ve Transit Rejimi

EK-4 Denizyolu Basitleştirme Tebliği ve Transit Rejimi

Bakanlığımızca halihazırda yürütülen denizyolu basitleştirmesi çalışmaları çerçevesinde, transit rejimi kapsamında denizyolu ile yapılan taşımalarda transit beyannamesi yerine, izin sahibi firmalar tarafından taşımaya ilişkin bilgilerin  Bakanlığımıza aktarılması suretiyle işlemlerin basitleştirilmesi ve ülkemiz limanları arasında aktarılan konteynerlere ilişkin işlemlerin en az bürokrasi, en kısa süre ve en düşük maliyetle tamamlanması hedeflenmektedir.
Bu kapsamda hazırlanan Tebliğ taslağı, bugün (ya da yarın) tarihli yazımızla Deniz Ticaret Odası ve Vapur Donatanları ve Acenteleri Derneğine resmi yazı ile gönderilecek olup, konunun aciliyetine binaen, 20.09.2018 tarihine kadar görüşlerin Bakanlığımıza intikal ettirilmesi istenecektir.
Bununla birlikte, hatırlanacağı üzere, 23.07.2018 tarihinde Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğümüzde sizlerin katılımıyla bir ön değerlendirme toplantısı yapmıştık.
Hızlı bir şekilde sektör değerlendirmelerinin alınabilmesini teminen, söz konusu toplantıya katılan sizlere de tebliğ taslağını iletiyoruz. Firmalarınızın merkezleri ile de temasa geçerek ve Deniz Ticaret Odasınca da, konuyla ilgili olabilecek diğer firmalar ile (Toplantıya katılan ama yukarıdaki e-postalar arasına dahil edemediğimiz firmalar varsa onlar ile de) Taslağı paylaşmak suretiyle, görüşlerinizi bizlere mümkün olabildiğince hızlı bir şekilde (mümkünse 18/09/2018 tarihine kadar) iletmenizi rica ediyoruz.
İyi çalışmalar dileklerimle.

Burak Serkan YAŞAR