Cuma, 26 Nis 2024
078/2018 Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Toplantısı

 

dnd logo antet
 

İzmir, 24/04/2018
Sayı, 078/2018


İMEAK DTO İzmir Şubesinden alınan, “Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi Toplantısı” hakkındaki duyuruları, aşağıda bilgilerinize sunulmuştur.    

 
Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür

 

Sayın Üyemiz,  

HKTDC,1966’da yasayla kurulan Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi (Hong Kong Trade Development Council) Hong Kong şirketleri için iş fırsatları yaratmak amacıyla Hong Kong’u,  Çin ve Asya ülkelerinde iş yapmak için bir platform olarak öne çıkartmak amacıyla çalışMAKTADIR. 13’ü anakara Çin’de olmak üzere dünyanın dört bir yanında 40’tan fazla ofisi olan HKTDC’nin Istanbul ofisi 2010 yılında açılmıştır. Ayrıca  Hong Kong Ticaret Geliştirme Konseyi, milyonlarca alıcı ve satıcıyı organize ettiği ticari fuarları, online pazar yeri ve sektörel dergileri ile bir araya getirmektedir.


Kuşak ve Yol / Belt and Road / Yeni İpek Yolu: “İpek Yolu ekonomik kuşağı ve ve 21ci yüzyıl deniz ipekyolu”

Çin Halk Cumhuriyeti’nin tüm dünyanın kalkınması için 2013’de geliştirdiği stratejik vizyondur. Özetle, “tarihteki ipek yolunun etrafında yer alan kuşakta dünya nüfusunun %65i yaşıyor, ama bu nüfus dünya ticaretinin sadece %35i ve dünyadaki gelirin de %30una sahip. Eğer bu bölgede gerekli altyapı yatırımları yapılırsa, tüm dünyada ticaret canlanır, gelir dağılımı iyileşir, bütün ülkeler kalkınır” yaklaşımıdır.  Bu çerçevede, Asya Kalkınma Bankası (ADB) ve Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) fonlarının yanısıra, Çinli özel sektör yatırımcılarının da Belt and Road ülkelerinde doğrudan yatırım yapmaları özendirilmektedir.

HKTDC, “Kuşak ve Yol” girişiminin, Çin Halk Cumhuriyeti’nin stratejik vizyonundan somut hareket planlarına dönüşmesinde ve altyapı projelerine fon sağlanması konusunda öncü rolü üstlenmektedir. Söz konusu çalışma çerçevesinde 24-27 Nisan 20108 tarihlerinde HKTDC’nin Global Araştırma Direktörü Louis Chan ve Ekonomistlerinden Russell Mak, Türkiye raporunu oluşturmak için Türkiye’de olacaklar ve kendilerine  HKTDC Türkiye Temsilcisi Perran Ersu eşilk edecektir.

Bu kapsamda, 27 Nisan 2018 Cuma günü 16:00 – 17:00 saatleri arasında İMEAK Deniz Ticart Odası İzmir Şubesi Meclis Salonunda (Cumhuriyet Bulvarı No:88 Muzaffer Bey İş Hanı Kat:1 Paspaort-İzmir) limanlar ve hatlı taşımacılık konuları üzerine Odamız ve HKTDC koordinesinde bir  toplantı organize edilmiştir.

Sektörümüz için önemli olduğu düşündüğümüz bu toplantıya katılım durumunuzu aşağıda irtibat bilgileri bulunan Odamız görevlisine iletimenizi arz/rica ederiz..

Saygılarımızla,

Koordinatör:

Alper Terzioğlu

Bilgi Yönetimi ve Dış İlişkiler Uzmanı

Tel: 0 232 425 72 15 – Dahili:116

Faks: 0 232 441 87 96

E-Posta: Bu e-posta adresini spambotlara karşı korumak için JavaScript desteğini açmalısınız