Perşembe, 25 Nis 2024
218/2017 Temmuz Ayı, Sektör Sohbetleri Toplantı değerlendirmelerimiz hk

 

dnd logo antet
 

İzmir, 20/07/2017
Sayı, 218/2017

 


Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 19.07.2017 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür


Katılımcılar: Sn. Nur Özgen, Sn. Şükriye Vardar, Sn. Özkan Kaygusuz, Sn. Ümit İncirkuş, Sn. Selim Levi, Sn. Muammer Kemiksizoğlu, Sn. Uğur Bağadır, Sn. Haluk Özkaynak, Sn. Ali Gündağ, Sn. ve  Hukuk Müşavirimiz Sn. Ahmet Çalık.

-    TCDD İzmir Limanında yaşanan mevcut sıkıntılara ilave olarak, emekli olan memurlar ve yıllık izine ayrılan memurlar nedeniyle limanda işleyişteki aksamaların daha da artığı görüşleri paylaşıldı.
-    Nakliye firmalarının Tır Şoförü bulmak da zorluk çektikleri görüşleri paylaşıldı.
-    03.07.2017 tarihinde uygulamaya başlanacağı ilan edilen, Yeni Konteyner Takip sistemin de bazı servislerde bakanlık programının geride kaldığı, 7 Ağustos’a kadar yeni sistemin tüm servislerde uygulanabilir hale getirilmeye çalışıldığı, 14 Ağustos’ ta ise İzmir limanlarının da sisteme dahil edileceği görüşleri paylaşıldı.
-    Deniz yolu ile Konteyner taşımacılığında kullanılan resmi mühür uygulama zorunluluğunun kalktığı, sadece Kara taşımasında devam ettiği görüşleri paylaşıldı.
-    Tek pencere sistemine geçişin 2018 yılı başında olabileceği görüşleri paylaşıldı.
-    Transit yüklerde, VGM belgesine ulaşılamadığı yurt dışında özellikle Afrika bölgesinde gelen konteynerlerde bu konunun çok sağlıklı çalışmadığı görüşleri paylaşıldı.

2017 218 1

2017 218 2