Cuma, 26 Nis 2024
080/2017 Sektör Sohbetleri Toplantı değerlendirmelerimiz

 

dnd logo antet
 

İzmir, 15/03/2017

Sayı, 080/2017

Sayın Üyelerimiz,


Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 14.03.2017 Salı günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

EK-1 Değerlendirme

EK-2 Değerlendirme

EK-3 Değerlendirme

 

Saygılarımızla.
Mehti Bıkmaz
Deniz Nakliyecileri Derneği-İzmir Müdür


Katılımcılar: Sn. Jozef Çukurel, Sn. Nur Özgen, Sn. Şükriye Vardar, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. Kazım Burak Şar, Sn. İskender Doğusoy, Sn. Özkan Kaygusuz, Sn. Salih Ürker, Sn. Muammer Kemiksizoğlu, Sn. Uğur Bağadır, Sn. Alper Tan, Sn.Uğur Aksüyek , Sn. Ali Gündağ, Sn. Neşet Erensoy ve Hukuk Müşavirimiz Sn. Ahmet Çalık.

- Dolu konteyner brüt ağırlık doğrulama hizmeti için tavan ücretin belirlenmesi hakkında görüşler paylaşıldı.
- Gümrük ve Ticaret Bakanlığını 10.03.2017 tarihinde yayınladığı ve Konteyner takip sisteminin 03.07.2017 tarihinde uygulamaya geçeceği üzere, uygulamanın sektörümüze büyük kolaylıklar getireceği görüşleri paylaşıldı.
- Konteyner Takip Sisteminin sektörümüze getireceği yeniliklerin önemine binaen üyelerimiz tarafından değerlendirilmelerde bulunmak üzere, varsa görüş ve önerilerinizi, 21 mart Salı gününe kadar derneğimize bildirmenizi önemle rica ederiz. (Yeni Genelge ekte bilgilerinize sunulmuştur.)
- Konteyner Takip Sistemi ile ilgili olarak, üyelerimizin daha kapsamlı katılım sağlanarak, Sn. Şükriye Vardar’ın sunumları ile birlikte toplantı yapılmasının çok faydalı olacağı görüşleri paylaşıldı
- İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu projesinin aktif hale getirilmesi hakkında ilk aşamada DTO İzmir Şube Meclis Toplantısında başladığı, Yaşar Üniversitesinin hazırladığı panel ile devam edildiği, dün sabahta DND ve DTO işbirliği ile İZSU Genel Müdür Yardımcısı Sn. Tülay Yılmaz’a Derneğimizi temsilen Sn. Nur Özgen, DTO İzmir Şubesini temsilen Müdürü Sn. Halil Hatipoğlu ile birlikte ziyarette bulundukları görüşleri paylaşıldı. IZSU İle yapılan görüşmeler hakkında bilgilendirme raporu, ekte bilgilerinize sunulmuştur.
- İzmir Limanına giriş-çıkış yapacak kamyon ve tır’ ların giriş çıkış saatlerinde yapılan düzenlemelerde birer saat esnemeler olduğu görüşleri paylaşıldı.

2017 080 1

2017 080 2