Cuma, 26 Nis 2024
012/2017 Ege Bölgesi’ndeki Denizcilik Faaliyetlerinde Koordine ve İşbirliği Toplantısı Hakkında

İzmir, 10/01/2017

Sayı, 012/2017

Sayın Üyelerimiz,

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesinin Meclis salonunda 9 Ocak 2017 Pazartesi günü Saat 14:00’da, 2017-2020 Stratejik Planı ile ilgili , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) birlikte düzenlendiği   “Ege Bölgesi’ndeki Denizcilik Faaliyetlerinde Koordine ve İşbirliği Toplantısına” katılınmış olup, görüşülen konular aşağıda ve ekte fotoğraflar bilgilerinize sunulmuştur.

2017 012 1

2017 012 2

2017 012 3

2017 012 4

Katılımcılar; TOBB ve Avrupa Birliği delegasyon danışmanı Sayın Özleme Yurdanur,  İzmir Liman Başkanı Ahmet Apak (Vekaleten), Kıyı Emniyeti İzmir İl Müdürü Sayın Melih Yılmaz, Yaşar Üniversitesi Sayın Bülent Onural, Sayın Osman Topallar, Can Karaosmanoğlu

Konular;

-          Çeşme’de karaya oturan Lady Tuna adlı geminin karaya oturması ile yaşanan sorunların çözümü üzerine görüşleri paylaşıldı.

-          Körfezde denize düşen bir kişinin çıkış merdivenlerini olmadığı bürokrasi nedeniyle yapılamadığı görüşleri paylaşıldı.

-          İzmir’de gelişimi için deniz bilincinin geliştirilmesi yüzme, temizlik ve diğer konular hakkında kurumlar arası paydaş işbirliği yapılması görüşleri paylaşıldı.

-          Eğitim planlamaları yapılması, Staj eğitiminin zorunlu olması, kapasite üzerinde öğrenciye yeterli olmadığı görüşleri paylaşıldı.

-          Kamu kurumlarının , özel sektör ile ortak işbirliği yapılması önerileri paylaşıldı.

-          Kamu kurumlarının bir birleri arasında işbirliğinin arttırılması önerileri paylaşıldı.

-          Konuların sosyal ve ekonomik olarak ayrılması ve buna göre değerlendirmesi görüşleri paylaşıldı.