Cumartesi, 11 May 2024

İzmir, 20/10/2016

Sayı, 301/2016

Sayın Üyelerimiz,

Derneğimizin “Sektör Sohbetleri” konulu toplantısı 19.10.2016 Çarşamba günü üyelerimizin katılımı ile yapılmış olup, görüşülen konular özet halinde aşağıda ve ekte bilgilerinize sunulmuştur.

Katılımcılar: Sn. Nur Özgen, Sn. Şükriye Vardar, Sn. Yiğit Özbütev, Sn. Ümit İncirkuş, Sn. Salih Ürker, Sn. Kazım Şar, Sn. Özkan Kaygusuz, Sn. Alper Tan, (ARKAS grubunu temsilen, Sn. Ali Gündağ, Sn. Uğur Bağatır,) Hukuk Müşavirimiz Av. Av. Sn. Barış Çalık DEU Denizcilik Kulübünü temsilen, Sn. Elçin Avcı, Sn. Görkem Özkan

-    06.10.2016 tarihinde itibaren alt özet beyan açılması ve uygulamasına izin verilmeyeceği transit yüklerde ise 01.01.2017 devam edildiği görüşleri paylaşıldı.
-    Belirli koşulları hazırlayan acentelere deniz yolu ile gelen yüklerde basitleştirme yapılabileceği görüşleri paylaşıldı.
-    Elektronik manifesto sistemine geçiş çalışmalarının hazırlanmaya başlandığı görüşleri paylaşıldı.
-    Tek pencere sistemine geçiş sisteminin çalışmalarına başlandığı görüşleri paylaşıldı.
-    Forwarder yönetmeliği hakkında çalışmalara başlandığı görüşleri paylaşıldı.